Pariz po željama jedne djevojčice

Pariz je grad za sve dobne skupine, očarao nas je puno prije dolaska naše djevojčice ali kada smo planirali putovanje s njom Pariz je opet bio prvi na listi.

Grad koji pruža za svakoga ponešto! U Parizu mogu uživati zaljubljenici u umjetnost, modu, hranu… ali u Parizu svakako mogu uživati i djeca.

Ovo putovanje bilo je u potpunosti prilagođeno četverogodišnjem djetetu. 
Evo što se sve našlo na našoj diječijoj listi “must see in Paris” :
(cjelokupni sadržaj prilagođavali smo nepredvidljivim vremenskim uvjetima)

1. Disneyland
Prvi sunčani dan bio je rezerviran za Disneyland. Ulaznice smo kupili preko Disneyland Paris aplikacije. Na istoj toj aplikaciji možete pratiti u koje vrijeme će neki od Disney junaka biti na raspolaganju za slikanje i druženje s malim i velikim posjetiteljima, pogledati mapu parka i ostale korisne informacije kao što su restorani, dućani te atrakcije.
Transfer iz hotela do parka počinje već u 9.00 h. Autobusna stanica ispred hotela bila je puna ijako mi nismo očekivali gužvu jer je dan našeg posjeta bio utorak, kraj mjeseca rujna u covid eri, ali prevarili smo se! Park je bio pun posjetioca koji su očito razmišljali kao i mi 🙂

Na samom ulazu u park prošli smo kontrolu kao na aerodromu, torbe su išle na rendgen, covid pass je bio obavezan kao i maske (za odrasle).
Nakon svih kontrola potpuno se zaboravi na stvarnost kada se uz glazbu iz crtića kroči u magični svijet Walta Disneya.

Disneyland Park je podijeljen na 5 tematskih dijelova a za našu djevojčicu najbolji sadržaj je bio u Fantasylendu. Prošetali smo se i drugim djelovima parka ali Fantasylend je bio ono što je ona željela i u čijem sadržaju je u potpunosti uživala.
Park pruža zabavu za sve dobne skupine tako da s kim god došli moći ćete uživati u nekom njegovom dijelu te atrackijama.

2. Sealife
Sealife je bio rezerviran za kišni dan, nama je na sreću, kišni bio samo prvi dan tako da smo posjetili morski svijet i trgovački centar u čijem prizemlju se nalaze morske atrakcije. Izvrsno mjesto gdje djeca mogu učiti o morskim vrstama dok jedan član obitelji može uživati i u blagodatima shoppinga :).
Svaki sat može se gledati hranjenje životinja ili sudjelovati u zanimljivim predavanjima vezanim za morske vrste. Našu djevojčicu oduševili su pingvini koje je imala priliku prvi puta vidjeti te još k tome smo ih posjetili u terminu njihovog hranjenja pa sreći nije bilo kraja.
Kako karta vrijedi za cijeli dan a hotel nam je bio u neposrednoj blizini mi smo se vratili u posjet morskom svijetu i nakon poslijepodnevnog odmora.

3. Muzej Louvre i Eiffelov toranj
Sami centar Parisa je svakako zanimljiv svim dobnim skupinama, ali naša djevojčica je bila posebno uzbuđena zbog Eiffelovog tornja jer su tamo “bili Go Jetteri” (crtani junaci :). Nekada je oko samog tornja bilo nebrojeno puno ilegalnih prodavača suvenira koje je policija rastjeravala, ovaj put me iznendilo da ih je bilo svega par te je sve nekako izgledalo čišće – možda i zato jer je u pripremi bio veliki besplatni koncert Međunarodne organizacije Global Citizen na kojem su nastupali Elton Jon, Strmzy, Charlieja Putha, Ed Sheeran…
-ulaznice za Eiffelov toranj kupili smo dva dana ranije u raspoloživom terminu

Louvre koji možda i nije dobno primjeren njoj te je došao na listu zbog Egipta kojeg je kroz slikovnice i crtiće upoznala pa su faraoni, mumije, piramide našle na dječijoj listi želja i to se svakako trebalo vidjeti.
Ulaz za Louvre za djecu je besplatan, https://www.ticketlouvre.fr/, covid pass je obavezan za sve iznad 12 god.

4. ZOO
Pariški zoološki vrt nalazi se na rubu velikog parka Vincennes na istočnom djelu Pariza. Park Vincennes je jako lijep za šetnju ili picnic ali mi smo se zadržali u zoološkom vrtu među brojnim životinjama koje su smještene u minimalno ograđena tematska područja koja kopiraju njihova prirodna staništa tako da su žirafe i zebre u savani dok su pingvini u Patagoniji.
Naime zoološki vrt u ovom obliku je otvoren 2014. godine nakon potpune renovacije koja je trajala 6 godina te je danas jedan od najmodernijih na svijetu – ogledni primjer zoo vrta 21. stoljeća.


Nas je oduševila Amazonija i Gvajana, smještena u ogromnom stakleniku s tropskom klimom, biljkama i životinjama od kojih se ptice potpuno slobodno kreću tj. bolje rečeno lete. Možemo reći da nam je tropski doživljaj bio potpun jer su iznad nas letile šarene ptice dok smo se šetali kroz zelenilo tropskih biljaka i to sve uz toplo vlažni zrak , ne moram ni reći da smo se u taj dio prak vratili još jednom jer pruža zaista poseban doživljaj.

5. Pariški parkovi
Naš prvotni plan je bio otići u Versailles, ali uz toliko parkova koje centar Pariza pruža Versailles smo pustili za neki drugi posjet Parizu. Pariški parkovi su zaista posebne oaze koje taj veliki i užurbani grad pruža. Lijepo su to dizajnirane zelene površine sa šarenim cvijetnim dijelovima u kojima smo se opuštali i uživali.

Jedan od ljepših je Jardin des Tuileries u neposrednoj blizini Louvra, taman nam je dobro došao za za predah nakon muzejskog sadržaja.

Jardin des Champs Elysees nakon šetnje najpoznatijom pariškom ulicom, nakon malog shoppinga i najskuplje kave taj park nas je čekao na kraju za opuštanje i mini picnic.
Jardin d’Acclimatation- najstariji zabavni park u Pariza koji i danas pruža zabavu za djecu i opuštanje za odrasle…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s