Terme idealan odmor za roditelje i uživanje za djecu

Postoje roditelji i djeca koji su od prvog dana tako dobro sinkronizirani da mogu krenuti na put čim im se njihov mali član pridruži u obitelj. Njima duboki naklon, za mene je to vještina koja u našem slučaju je bila nedostižna.

U prvoj godini djeteta dva puta smo tokom ljetnih mjeseci otišli na more po par dana u apartman koji nam je poznat i u kojem znamo što nas očekuje. Slabo se sjećam svih tih trenutaka ali najiskrenije cijeli taj period obilježen mi je stresom, od prva tri mjeseca grčića do zubića, sisanja itd. sve je bilo nekako bezbolnije proći u sigurnosti doma. Pomisao da bi negdje putovali i pritom se malo odmorili i opustili nama je bila daleki san.

Godinama prije tog perioda radila sam kao voditelj turističkih putovanja pa mi u tom periodu putovanja nisu nedostajala. 
Prvi planovi za putovanjem u troje došli su tek kad smo odpuhali drugu svjećicu na torti. Trenutak kada smo došli do prvih dogovora s našom kćeri i kada smo se i mi malo zaželjeli putovanja i odmora.

Za prvo putovanje odabrali smo terme, a spletom okolnosti na tadašnjem radnom mjestu upoznala sam predstavnicu Termi Laško koja nas je pozvala na wellnes vikend.

Naša djevojčica nije dobro podnosila vožnju, u trenutcima kada bi se ona počela žaliti na mučnine njen tata i ja bi dobili mučnine, od empatije i nama bi bilo loše. Stajanja i pauze na svježem zraku bile su potrebne svako malo. Na sreću to nam je bio jedini problem tog putovanja jer boravak  je u termama bio odličan! To je bilo nešto što nam je baš svima trebalo.

Terme Laško imaju zaista puno sadržaja što za djete ali još više za roditelje kojima je odmor ipak više potreban. Ispod staklene kupole cijeli je jedan vodeni park s bazenima, jacuzzima, tematskim saunama (meni najboljim do sad). Osim termalnog dijela koji je jeadn od najmodernijh u Sloveniji i sadržaj samog hotela je moderan, lijep i čist. Oduševila nas je i hrana, uz standardno dobru kontinentalnu hranu u ponudi su imali i ayurvedske obroke, koji su se super nadovezivali na ayurvedske masaže koje su imali u ponudi. Opuštanje i revitalizacija umornih roditelja bila je 100% odrađena u tri dana. Izmjenjivali smo se u roditeljskim ulogama pa je i naša djevočica uživala u bazenima i toboganima a u večernjim satima animacijskom programu koji je bio organiziran u hotelu.

Bilo je to toliko pozitivno iskustvo da smo mi za par mjeseci odlučili opet posjetiti terme, ovaj puta Terme Čatež. Terme Čatež poznate su po sadržaju za djecu koju pruža njihova termalna rivijera. Kako je termin našeg posjeta bio 12. mjesec mi smo naravno bili u zimskoj termalnoj rivijeri koja je zatvorenim hodnikom bila spojena s hotelom Čatež u kojem smo bili smješteni. Ove terme su više bile po guštu naše kćeri, jako puno sadržaja je upravo za naše najmlađe! Od plitkih bazena, gusarskog broda do tropskog otoka s malom špiljom.

Za roditelje su u ponudi bile odlične masaže. Odabrali smo aromaterapijski antistresni program no u ponudi imaju široku ponudu masaža te vjerujem da bi svatko mogao pronaći nešto za opuštanje po svojom guštu.
Kako je bio prosinac ispred hotela je bio adventski sadržaj s klizalištem i kuhanim vinom, sobovima, Djedom Božičnjakom… još jedno uživanje za sve članove obitelji.

Terme su definitivno za sve roditelje koji nisu avanturističnog duha a željni su odmora, predaha i kratkog putovanja.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s